Deze vraag zal velen marketeers ondertussen bekend in de oren klinken. “Wil je even een webinar plannen?”. De thuiswerksituatie heeft ervoor gezorgd dat veel marketingactiviteiten niet meer in-person plaatsvinden. Gelukkig hebben we mooie alternatieven dankzij meeting en webinar applicaties zoals Microsoft Teams. In de praktijk kampen veel marketeers echter met complexe integraties, lastige set up van events of het importeren en exporteren van contactpersonen en deelnemers.

Microsoft biedt met de recente integratie tussen Microsoft Teams en Dynamics 365 Marketing de uitkomst. Hierdoor wordt het mogelijk om Teams Live Events (webinars) en Teams Meetings binnen Dynamics 365 Marketing op te zetten. In deze blog leggen we uit hoe je dit kan doen.

Hoe maak ik een Teams webinar aan?

Je maakt gemakkelijk een webinar aan door onder gebeurtenisbeheer naar events te navigeren.

CRM Dynamics marketing en teams integratie maak webinar aan

Zet vervolgens de schakelaar “Streamed Event” onder “Stream This Event Online” op ja of yes. Onder Streaming provider heb je nu de mogelijkheid een Teams Live Event of Meeting te kiezen.

Compleet beeld van Dynamics marketing teams integratie voor webinars
Een voorbeeld van een Teams Live Event in Dynamics 365 Marketing
Teams webinar plannen in Dynamics
Een voorbeeld van een Teams Meeting in Dynamics 365 Marketing

De URL die nu aangemaakt is, gebruik je in emailuitnodigingen voor het Event. Voor Live Events is het verder nog mogelijk om na afloop een opname ter beschikking te stellen en een gemodereerde Q&A aan de deelnemers aan te bieden.

Verder gelden voor een Teams Live Event of Meeting alle standaard Event Management-functionaliteiten zoals bijvoorbeeld Customer Journeys, Event registrations, check-ins en follow up-contact. Dit houdt in dat je event inschrijvingen kan gebruiken als triggers voor andere campagnes, leadscoring en nog veel meer.

Wil je meer informatie? Bekijk dan deze video

Wil je meer kennis opdoen over Dynamics 365 Marketing en Microsoft Teams?

Bekijk dan onze trainingspagina. We bieden verschillende trainingen aan over Dynamics 365 Marketing.

Bekijk trainingen