Gezellig samen een kopje koffie doen. Een korte babbel in de lift. Even vragen hoe je collega naar de nieuwe plannen kijkt. Mis jij dat ook zo? Wij konden er maar niet aan wennen om al dat contact mis te lopen. Gelukkig hebben we een oplossing gevonden: de Koffiecorner app.

Informele communicatie is normaal gesproken altijd aanwezig. Deze persoonlijke, informele contacten brengen iets wat de gestructureerde communicatie niet doet. We gebruiken deze momenten namelijk om open, gelijkwaardige gesprekken te voeren en om te delen hoe we echt denken over wat er om ons heen gebeurt. Juist door die contactmomenten tussendoor komen we vaak ook tot nieuwe ideeën en inzichten. Het is daarom belangrijk voor iedere organisatie om manieren te vinden waarop deze informele communicatie toch blijft plaatsvinden.

Met de Koffiecorner app voor Microsoft Teams kan iedereen zich gemakkelijk aanmelden voor een koffiemoment met collega’s. Je wordt dan gekoppeld aan een willekeurige collega om eens gezellig bij te praten. Net alsof jij bij de koffieautomaat staat!

Dankzij deze simpele app kan je ervoor zorgen dat die waardevolle informele contactmomenten niet verloren gaan.

Hoe werkt de app?

  • Via de app kun je je aanmelden voor een koffiemoment.
  • Bij het aanmelden geef je aan waar je het met de ander over wil hebben.
  • Er wordt vervolgens een voorlopige afspraak ingepland in je agenda, zodat het tijdslot alvast is gereserveerd.
  • Kort voor het koffiemoment word je gekoppeld aan een willekeurige collega die zich ook heeft aangemeld voor datzelfde moment.
  • Wanneer je bent gekoppeld aan een collega, wordt er een Teams vergadering ingepland voor jullie beiden.
  • Zodra het koffiemoment is aangebroken stap je beiden in de Teams vergadering, en kun je samen koffiedrinken!

Wat moet ik nog weten voor ik de app download?

De app is gebouwd op het Power Platform en maakt gebruik van Teams. Alle medewerkers die deze app gebruiken hebben hiervoor een Office 365 licentie nodig. De app kan dus worden gepubliceerd in Teams, maar kan ook toegevoegd worden aan een intranet.

Zodra je het formulier invult, ontvang je een bestand en een uitgebreide handleiding die de installatie binnen Microsoft Teams beschrijft.

Heb je hulp nodig bij de installatie of wil je de app laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Vul het formulier in om de app te downloaden

Download de app

Wat krijg je?

  • De koffiecorner app
  • Installatiehandleiding

Prijs

Gratis