Wat wilde je worden?
Iets met consultancy, processen… En IT, dat lag mij ook wel. Met dit in mijn hoofd heb ik gesolliciteerd voor het Young Talent Program in 2017. De sollicitatieprocedure was pittig, er was veel animo voor het programma. Ik was één van de zeven gelukkigen die in september mochten starten. We zijn in vier maanden tijd opgeleid tot CRM Consultants.

Een goede band?

Deze functie is echt meer dan alleen software inrichten. Ik adviseer, denk mee, geef richting of juist tegengas. Het is belangrijk dat je benoemt wat je ziet en daar op anticipeert. Dat doe je natuurlijk niet vanaf je eerste dag als consultant. Het is een rol waarin je groeit. Ik heb eerst de techniek mij goed eigen gemaakt. Deze bagage heb ik nodig om goed advies uit te brengen aan onze klanten.

We helpen onze klanten met de uitdagingen waarvoor zij staan. We zorgen ervoor dat de applicatie aansluit op de processen van onze klanten. Het is erg belangrijk dat we goed begrijpen hoe onze klant werkt, welke werkwijzen ze volgen. Ik stel altijd heel veel vragen; zo krijg ik alle informatie en heb ik scherp waar we aan moeten voldoen. Als alle requirements duidelijk zijn, kunnen we gaan implementeren. In een demo laten we uiteindelijk zien hoe de functionaliteit werkt. Het presenteren van hetgeen we zelf gemaakt hebben vind ik altijd erg leuk! Ik krijg veel energie van de positieve reacties op ons werk.

We werken intensief samen met onze klanten. Het opbouwen van een goede band vind ik daarom heel erg belangrijk. Als we goed met elkaar kunnen opschieten, dan maakt dat de dag natuurlijk leuker. Ook worden we meer gelijkwaardig; er ontstaat een partnership gebaseerd op vertrouwen. Dit vertrouwen zorgt ervoor dat ook lastige dingen besproken worden. Ik geloof erin dat we betere resultaten kunnen behalen als we ook op persoonlijk vlak elkaar kennen.

Vertrouwen?

Je krijgt bij CRM Partners veel vertrouwen. Je hebt je eigen ontwikkeling zelf in de hand. Je maakt doelstellingen en vraagt de mensen om je heen om je hiermee te helpen. Dit kan bijvoorbeeld binnen het projectteam waar je werkt. Meer ervaren collega’s zijn altijd bereid om je dingen te leren of ruimte te geven. Soms moet je hiervoor even de vertrouwde rolverdeling loslaten en wat drempels overgaan.

Ik heb veel vertrouwen in mijn collega’s bij CRM Partners. Als consultant werk je in wisselende teams. Ik heb eigenlijk altijd een goed gevoel over de teams waarin ik werk. Ik weet gewoon: Met deze mensen gaan we iets heel moois neerzetten!

Wil je meer weten over werken bij CRM Partners? Neem contact op met Marieke of Barbara!