FSN Capital investering helpt bij de ‘buy and build’-strategie van Fellowmind.

Samen met FSN Capital kan Fellowmind zijn buy-and-build-strategie intensiveren. Het nieuwe bedrijf bouwt verder op de merkidentiteit en bestaande visie van Fellowmind. Hierin staan menselijke connecties aan de basis van de digitale toekomst en is technologie de drijvende kracht voor waardevolle connecties.

Strategische groei met Orango en eCraft

FSN Capital vergemakkelijkt de samenvoeging van het nieuwe Fellowmind-platform met Orango en eCraft. Orango is de grootste Microsoft Business Applications-partner in Zweden, met 240 medewerkers in zeven vestigingen verspreid over het land. eCraft is de grootste Microsoft Business Applications-partner van Finland. Haar 290 werknemers houden zich bezig met het volledige scala van Microsoft Business Applications. Na de fusie zullen Orango en eCraft zich aansluiten bij de Nederlandse entiteiten CRM Partners, Pulse Business Solutions en AXtension, het Duitse CRM Partners en het Zweedse Endeavor als onderdeel van Fellowmind.

" We zijn ervan overtuigd dat we aan een uniek platform werken, waarin de mens centraal staat. We zijn onder de indruk van de sterke marktpositie en de unieke competenties van de bedrijven, die elkaar perfect aanvullen. We zijn er zeker van dat deze fusie zal resulteren in een nog krachtiger aanbod voor werknemers, klanten en technologiepartners. We kijken ernaar uit om met het managementteam van Fellowmind samen te werken en hen te ondersteunen bij hun plannen voor de toekomstige groei. "

- Marcus Egelstig, hoofd van FSN Capital

Fellowmind heeft nu 1.000 werknemers in vier Europese landen in dienst en een gecombineerde omzet van 125 miljoen euro. Fellowmind gaat zich inzetten om de komende vijf jaar een evenwichtig aanbod van Microsoft Business Applications- en Digital Workplace-oplossingen te bieden. Hiervoor willen zij een internationaal netwerk aanspreken van uiteindelijk 2.500 werknemers. De bedrijven die deel uitmaken van Fellowmind behouden hun autonomie, merk en identiteit en zijn tegelijk een volwaardig lid van de Fellowmind-familie.

" We merken dat er onder onze klanten steeds meer behoefte is aan een meer geïntegreerde aanpak van hun digitale transformatie. Dankzij de fusie met eCraft en Orango zijn we nog beter in staat om onze internationale klanten tijdens dit traject te begeleiden. We vinden het geweldig om in FSN een strategische partner gevonden te hebben die ondersteuning kan bieden aan onze toekomstige groei. Zij begrijpen onze markt en delen onze visie dat de mens in het hart van een organisatie moet staan. "

- Emiel Putman, CEO van Fellowmind

Stefan Selvander, CEO van Orango: “Door samen te gaan met Fellowmind en eCraft brengen we nieuwe kennis en expertise naar onze onderneming. Onze klanten krijgen toegang tot het volledige aanbod van Microsoft Business Applications en diensten voor digitale transformatie. Met deze nieuwe Europese slagkracht kunnen we tegemoetkomen aan zowel klanten als werknemers die hun vleugels buiten Zweden willen uitslaan.”

“We zijn ontzettend enthousiast over deze nieuwe samenwerking omdat het ons in staat stelt om de grootste Microsoft Business Applications-partner in Europa te worden. We kunnen onze expertise in specifieke branches op internationaal niveau delen en tegelijkertijd aan onze groeistrategieën in Finland voldoen. We zijn nu in staat om een nog uitgebreider aanbod van oplossingen aan onze klanten te bieden en onze werknemers nieuwe carrièremogelijkheden aan te reiken.” zegt Ville Hemmilä, CEO van eCraft.

Over FSN Capital.

FSN Capital, opgericht in 1999, is een toonaangevende private equity-adviseur in de Noord-Europese regio met een beheerd vermogen van € 2125 miljoen. FSN Capital Funds richt zich op het doen van controle-investeringen in bedrijven die actief zijn in de Noord-Europese regio met bedrijfswaarden tussen € 50 miljoen en € 300 miljoen. FSN Capital Funds heeft het doel om deze transformatie op een verantwoorde manier tot stand te brengen via onze interactie met elk van onze portfoliobedrijven, met name onze betrokkenheid bij hun werknemers, leveranciers, de lokale gemeenschappen waarin zij actief zijn en het milieu in zijn geheel.

Over Fellowmind

Fellowmind begeleidt organisaties bij de digitale transformatie vanuit menselijk oogpunt. Met expertise en een dienstaanbod rond alle Microsoft Business Applications, transformeert zij haar internationale klantenbestand tot organisaties die meer tijd en ruimte overhouden voor persoonlijke en betekenisvolle relaties. Fellowmind is het moederbedrijf van de Nederlandse bedrijven CRM Partners, Pulse en AXtension, het Duitse CRM Partners AG en het Zweedse Endeavor. Deze bedrijven tellen samen 450 medewerkers verspreid over acht kantoren in drie Europese landen. Voor meer informatie kunt u terecht op: https://www.fellowmindcompany.com.

Over eCraft

eCraft is marktleider op het gebied van Microsoft Dynamics en het meest beloonde Adaptive- en Qlik-consultancybedrijf in Finland. De services van het bedrijf omvatten alle type bedrijfsapplicaties, bestaande uit ERP- en CRM-oplossingen, field service, business intelligence en machine learning, evenals applicatie-ontwikkeling en service-ontwerp. eCraft heeft meer dan 290 experts in dienst die diepgaande klantkennis en de nieuwste technologie combineren met knowhow op het gebied van gegevens en analyses. eCraft wil de toekomstige groei van zijn klanten mogelijk maken, maar ook een werkgever zijn die zwaar investeert in het welzijn van zijn werknemers door voortdurende ontwikkeling en training. eCrafters werken in kantoren in Espoo, Vantaa, Vaasa, Tampere en Turku in Finland en in Malmö, Zweden. De omzet van het bedrijf bedroeg in 2018 31,7 miljoen EUR. Lees meer: www.ecraft.com.

Over Orango

Orango is een van de toonaangevende specialisten van Zweden in het leveren van slimme, digitale bedrijfsoplossingen. Orango digitaliseert bedrijfsprocessen door ERP-systemen en specifieke aanvullende IT-oplossingen te implementeren en te ontwikkelen. Met hun kennis en vermogen om de juiste oplossing te kiezen, helpen zij hun klanten hun potentieel succesvol te vervullen. Orango heeft 240 werknemers en 430 klanten op Microsoft- en IBM-platforms. Ze bieden de volledige breedte van Microsoft Dynamics 365 oplossingen met een focus op Finance and Operations, Business Central, Sales, het Power Platform en gratis branchespecifieke oplossingen. Lees meer: www.orango.se