Paderborn (DE) / Barneveld (NL), 11 september 2020 – aXon Gesellschaft für Informationssysteme GmbH, specialist in Microsoft Dynamics 365, is vandaag onderdeel geworden van Fellowmind. Met deze toevoeging versterkt Fellowmind haar leidende positie op het gebied van Microsoft Business Applications en de Digital Workplace.

“Onderdeel zijn van de toonaangevende Microsoft-partner in Europa biedt ons volop kansen”, zegt Adelhard Türling, Managing Partner van aXon. “Ik ben trots op het hele team dat hard heeft gewerkt om te komen waar we nu zijn en ben ervan overtuigd dat zowel onze klanten als onze organisatie zullen profiteren van de kennis, de ervaring en het netwerk van Fellowmind. We kijken ernaar uit om onze positie te versterken en ons verder te ontwikkelen als Fellowmind-bedrijf.”

" We zien een toenemende vraag van klanten naar een meer geïntegreerde benadering van hun digitale transformatie. De overname van aXon biedt ons de mogelijkheid hun kennis van Digital Workplace-technologieën te delen en uit te breiden, en tegelijkertijd onze positie op de Duitse markt te versterken. Sinds de eerste kennismaking zijn we enthousiast over aXon. Het is een succesvol, levendig bedrijf met veel groeipotentie. Daarnaast voelden we een culturele match – allebei stellen we onze mensen centraal. "

- Emiel Putman, oprichter en CEO van Fellowmind

aXon is een van de meest gewaardeerde Microsoft-partners in Duitsland. Na de overname heeft Fellowmind 1.400 medewerkers in dienst in vijf Europese landen en een gezamenlijke omzet van 200 miljoen euro. De overname maakt deel uit van de groeistrategie van Fellowmind in samenwerking met FSN Capital, een toonaangevende private equity-adviseur in de Noord-Europese regio met een beheerd vermogen van € 2125 miljoen.

Over Fellowmind

Fellowmind begeleidt organisaties bij de digitale transformatie vanuit menselijk oogpunt. Met expertise en een dienstaanbod rond alle Microsoft Business Applications, transformeert Fellowmind haar internationale klantenbestand tot organisaties die meer tijd en ruimte overhouden voor persoonlijke en betekenisvolle relaties. Fellowmind is uitgegroeid tot een groep van diverse business units: CRM Partners BV, CRM Partners AG, Pulse Business Solutions, AXtension, Endeavor, eCraft, Orango, ProActive en vanaf vandaag aXon. Hun kantoren bevinden zich in Zweden, Nederland, Finland, Denemarken en Duitsland. Fellowmind heeft 1.400 medewerkers en een totale omzet van 200 miljoen euro. Lees meer op www.fellowmindcompany.com

Over aXon

De wereld opnieuw uitvinden, dat is de uitdaging waar aXon dagelijks voor staat. Daarbij focust het bedrijf op communicatie, design en digitaal denken. aXon werd in 1997 opgericht vanuit de universiteit van Paderborn. Met 120 gepassioneerde medewerkers en 7 Gold-competenties is het een van de leidende Microsoft-partners in Europa.

aXon helpt als agency voor digitale samenwerking bedrijven in hun transitie naar ‘digital first’ denken. Dat doet het middels haar Modern Work-concepten en de implementatie hiervan op de Microsoft-platforms Dynamics 365, Power Platform, Teams, Microsoft 365 en Azure.

FSN Capital

FSN Capital, opgericht in 1999, is een toonaangevende private equity-adviseur in de Noord-Europese regio met een beheerd vermogen van € 2125 miljoen. FSN Capital Funds richt zich op het doen van controle-investeringen in bedrijven die actief zijn in de Noord-Europese regio die ons langetermijnperspectief delen. Het heeft het doel om deze transformatie op een verantwoorde manier tot stand te brengen via onze interactie met elk van onze portfoliobedrijven, met name onze betrokkenheid bij hun werknemers, leveranciers, de lokale gemeenschappen waarin zij actief zijn en het milieu in zijn geheel.