Maar liefst 74 procent van de Nederlanders twijfelt weleens aan de betrouwbaarheid van informatie op het internet over financiële producten.

Dit blijkt uit ons onderzoek, uitgevoerd onder 800 Nederlanders. Er wordt niet alleen getwijfeld aan de betrouwbaarheid van informatie, men heeft ook moeite met het vinden van juiste informatie. Zo geeft 38 procent aan moeite te hebben om via het internet de juiste informatie te vinden over financiële producten.

" Het is opvallend dat zoveel Nederlanders twijfelen aan de betrouwbaarheid van informatie die te vinden is op het internet over financiële producten. We weten dat het internet de plek is waar veel consumenten hun zoektocht naar een financieel product beginnen, omdat zij hier vrijblijvend informatie kunnen inwinnen. Het is daarom belangrijk dat financiële dienstverleners zich realiseren dat het online bieden van overzichtelijke, transparante informatie essentieel is om de klant aan hen te binden. Dit kan een goed fundament leggen voor de klantrelatie. "

- Arjan Splinter

Tussenpersoon kan informatie beter verstrekken

Consumenten kunnen een financieel product, zoals een verzekering of lening, direct afsluiten bij een financiële dienstverlener. Zij kunnen hier ook een tussenpersoon voor inschakelen. Uit het onderzoek komen drie redenen naar voren waarom Nederlanders kiezen voor een tussenpersoon als het gaat om informatieverschaffing. Zo geeft 64 procent aan moeite te hebben met het vaststellen van het onderscheidend vermogen van financiële dienstverleners. Verder denkt de helft (51%) dat zij met een tussenpersoon makkelijker informatie kunnen uitwisselen dan met een financiële dienstverlener. Tot slot is 56 procent van mening dat zij onvoldoende op de hoogte zijn van de financiële voorwaarden om een financieel product zelfstandig af te sluiten bij een financiële dienstverlener. Goede informatie belangrijker dan snelheid De Nederlandse consument blijkt veel behoefte te hebben aan goede informatie bij het afsluiten van een financieel product. Maar liefst 88 procent geeft aan dat zij het bij het afsluiten van een financieel product belangrijker vinden goed op te hoogte te zijn van de voor- en nadelen van het product, dan dat het afsluiten ervan snel gedaan is.

Over het onderzoek

In dit onderzoek, uitgevoerd door Panelwizard, zijn 970 Nederlanders die 18 jaar en ouder zijn, ondervraagd.

Over CRM Partners

Alles wat CRM Partners doet is erop gericht om hun klanten geliefd te maken bij hun klanten. CRM Partners gelooft dat je dat alleen bereikt door persoonlijk en relevant te zijn. Door het inzetten van de juiste technologie én het creëren van de juiste mind-set helpen zij organisaties bij het realiseren van een waardevolle klantrelatie over alle kanalen heen. In 2016, 2017 en 2018 is CRM Partners tevens benoemd tot FD Gazellen. CRM Partners werd in 2005 opgericht en is onderdeel van Fellowmind. Samen met de andere bedrijven die onderdeel zijn van Fellowmind bieden zij oplossingen voor het ondersteunen van de volledige digitale transformatie bij organisaties. CRM Partners op Facebook | LinkedIn | Twitter

Whitepaper 'Finance verdient vertrouwen van de consument'

Hoe bied je een goede klantbeleving? In dit whitepaper kijken we naar de laatste trends voor financiële dienstverleners aan de hand van een onderzoek onder 800 Nederlandse consumenten.

Download nu