Slechts negen procent zou overstappen naar een andere leverancier wegens de laagste prijs.

Boeren hechten steeds grotere waarde aan de kennis van hun leveranciers over de sector en de ontwikkelingen daarin. Maar liefst 68 procent van de boeren vindt dit vandaag de dag de belangrijkste eigenschap van een leverancier. Opvallend is dat dit in 2013 en 2017 maar een op de vijf (20%) boeren was. Dit blijkt uit onderzoek van CRM Partners, specialist klantrelaties in de agri-sector, onder 203 Nederlandse boeren.

Kennis bepaalt keuze voor leverancier

Wanneer het aankomt op de belangrijkste overwegingen om over te stappen naar een andere leverancier, blijkt uit het onderzoek dat boeren een goede klantrelatie belangrijker vinden dan het financiële aspect. Maar een op de tien (9%) boeren zou de relatie met zijn huidige leverancier beëindigen als een andere leverancier de laagste prijs biedt. 10 procent stapt over bij een betere service en 18 procent als een ander de tijd neemt om hun bedrijf te begrijpen. Kennis is voor de boer de belangrijkste factor bij de overweging om over te stappen op een andere leverancier. Zo stapt ruim een kwart (27%) over naar een andere leverancier als die kennis en inzichten heeft die de boer helpen efficiënter te worden.

" Uit deze resultaten blijkt dat je als leverancier je geliefd maakt door jezelf te positioneren als kennispartner. Een logisch gevolg van de recente ontwikkelingen in de agri-sector. De markt is kwetsbaar voor eisen vanuit de samenleving en overheid en dat maakt dat de waarde van kennis stijgt. Naast investeren in kennis, moeten leveranciers ook investeren in de klantrelatie. Het is belangrijk dat leveranciers een volledig individueel klantbeeld aanleggen om zo gerichter advies te geven aan de boer. Hiermee dragen zij bij aan een sterkere positie van de boer in de hedendaagse ontwikkelingen. "

- Erwin van Eeken, Agri-expert bij CRM Partners

Over CRM Partners

Alles wat CRM Partners doet is erop gericht om hun klanten geliefd te maken bij hun klanten. CRM Partners gelooft dat je dat alleen bereikt door persoonlijk en relevant te zijn. Door het inzetten van de juiste technologie én het creëren van de juiste mind-set helpen zij organisaties bij het realiseren van een waardevolle klantrelatie over alle kanalen heen. In 2016, 2017 en 2018 is CRM Partners tevens benoemd tot FD Gazellen. CRM Partners werd in 2005 opgericht en is onderdeel van Fellowmind. Samen met de andere bedrijven die onderdeel zijn van Fellowmind bieden zij oplossingen voor het ondersteunen van de volledige digitale transformatie bij organisaties.
CRM Partners op Facebook | LinkedIn | Twitter

Meer informatie

Marcommit, Kyra Pluimakers, 035-5822730, crmpartners@marcommit.nl

Onderzoeksrapport 'De agrarische sector op de schop'

Hoe word je als leverancier geliefd bij de boer?

Download nu