Bijna de helft van de boeren (47%) overweegt over te stappen of is zelfs overgestapt op een andere manier van produceren, omdat ze willen bijdragen aan de verduurzaming. Dit blijkt uit onderzoek van CRM Partners onder 203 Nederlandse boeren. 87 procent van de boeren hoopt bij hun verduurzamingsslag hulp te krijgen van een leverancier. Er wordt binnen de agri veel data verzameld. Deze data kunnen leveranciers inzetten om de boer te ondersteunen.

Erwin van Eeken, Agri-expert bij CRM Partners: “Boeren willen voorop blijven lopen; innoveren en naar de toekomst kijken. Dat ze daar ondersteuning in zoeken, is logisch. Uniek aan de agri-keten is dat alle partijen afhankelijk zijn van die ene ondernemer: de boer. Het is daarom belangrijk dat leveranciers hun bijdrage leveren. Dat kan alleen met data en daarmee inzicht in de boer en goede klantrelaties. Het is voor leveranciers cruciaal om data en klantinformatie goed vast te leggen. Op die manier plukt ieder boerenbedrijf de vruchten van maatwerk innovatie met behulp van de leverancier.”

 

Smart farming en big data

Smart farming, waarbij boeren onder andere big data verzamelen via slimme sensoren die het productieproces meten, is één van die innovaties die boeren kan helpen. De verzamelde data kunnen boeren en leveranciers gebruiken om hun manier van produceren en de keten aan te passen. In de veeteelt maakt de meerderheid van de ondervraagde bedrijven (52%) hier al gebruik van. Het aandeel bedrijven dat deze techniek gebruikt in de landbouw ligt met 34 procent iets lager. Van Eeken: “Door data in de agrisector te verzamelen en te delen ontstaat er een betere samenwerking tussen boer en leverancier. Dit draagt bij aan een efficiëntere productieketen.”

Over CRM Partners

Alles wat CRM Partners doet is erop gericht om hun klanten geliefd te maken bij hun klanten. CRM Partners gelooft dat je dat alleen bereikt door persoonlijk en relevant te zijn. Door het inzetten van de juiste technologie én het creëren van de juiste mind-set helpen zij organisaties bij het realiseren van een waardevolle klantrelatie over alle kanalen heen. In 2016, 2017 en 2018 is CRM Partners tevens benoemd tot FD Gazellen. CRM Partners werd in 2005 opgericht en is onderdeel van Fellowmind. Samen met de andere bedrijven die onderdeel zijn van Fellowmind bieden zij oplossingen voor het ondersteunen van de volledige digitale transformatie bij organisaties.
CRM Partners op Facebook | LinkedIn | Twitter

Onderzoeksrapport 'De agrarische sector op de schop'

Een onderzoek naar de innovaties en uitdagingen volgens Nederlandse boeren.

Download nu