Seniorweb heeft zicht op alle touchpoints

Van de 6,5 miljoen vijftigplussers zijn er zo’n 5 miljoen online. Zij kunnen voor hulp, uitleg en informatie op digitaal gebied terecht bij SeniorWeb. Het is de missie van SeniorWeb om alle ouderen te laten participeren en ontplooien in de digitale samenleving. Zo’n 3.000 vrijwilligers van deze landelijke vereniging bieden educatie, informatie en ondersteuning aan meer dan 150.000 leden op meer dan 400 cursuslocaties.

Ook senioren worden veeleisender in het contact dat zij hebben met hun vereniging; zij willen herkend worden, verwachten content op maat en maken steeds meer gebruik van selfservicekanalen. Seniorweb wil aan die stijgende verwachtingen voldoen. Het landelijk bureau van Seniorweb vormt daarbij het verbindende element.

Zicht op alle touchpoints

Voor meer inzicht in het volledige ledenbestand, een 360-graden klantbeeld en meer persoonlijk advies is het  IT-landschap, met diverse stand-alone systemen, vervangen door Microsoft Dynamics CRM Online. Hierdoor zijn alle touchpoints uit de complete klantreis inzichtelijk. Ook is de complexe evenementenregistratie ondergebracht in het platform. Via de portal en de site zijn alle gegevens voor 1.000.000 bezoekers inzichtelijk.

“Een volgende stap is dat we op basis van AI onze content kunnen personaliseren.”

Mark de Ruyter | ICT-manager Seniorweb

Resultaat

  • Met de mijn-omgeving kunnen leden niet alleen hun eigen gegevens inzien en bijwerken, maar zich ook inschrijven voor evenementen of cursussen.
  • Dankzij het 360-graden klantbeeld is de complete klanthistorie online inzichtelijk.
  • In het platform wordt de volledige registratie en administratie van evenementen geregeld.
  • Het landelijk bureau van Seniorweb heeft real-time inzicht in het volledige ledenbestand. De volledige klantreis is hierdoor met één klik te monitoren.