Brocacef Ziekenhuisfarmacie is al meer dan 40 jaar dé ziekenhuisapotheek voor zorginstellingen. Om het vastleggen van klantcontact en de afhandeling van klachten naar een hoger niveau te tillen, klopte Brocacef Ziekenhuisfarmacie in 2019 aan bij CRM Partners.

Bij het CRM-systeem dat Brocacef Ziekenhuisfarmacie voorheen gebruikte, was er structureel sprake van onderrapportage. Zodoende was het voor de werkmaatschappij lastig om een historisch klantbeeld bij te houden en klachten naar behoren vast te leggen en af te handelen. Aan CRM Partners was de taak om hier verandering in te brengen. En in een project van zo’n drie maanden op de implementatie van een nieuw CRM-systeem toe te zien.

Vanaf het eerste moment leverde CRM Partners maatwerk. Er is tijdens de workshops goed geluisterd en de aansluiting gezocht met wie wij zijn als organisatie. Dat is nog best ingewikkeld: we zijn immers geen platte organisatie, maar kennen veel verschillende afdelingen en werkniveaus waar klantcontact plaatsvindt.

Borina Huijben-Borren | Commercieel manager

Meer weten?

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over wat Brocacef ziekenhuisfarmacie precies heeft bereikt? Download dan de case via onderstaande knop en bekijk hoe wij hen hebben geholpen.

Whitepaper case study image for download - crm partners

Klantverhaal Brocacef

De langetermijn op het vizier

Download Casestudy