Bayer CropScience maakt wereldwijd lokale wensen waar

Bayer CropScience is als internationale aanbieder van gewasbeschermingsmiddelen in zo’n 50 landen actief. Om een betrouwbare oplossing te kunnen bieden, is het ontzettend belangrijk om de diverse klanten en de juiste distributiekanalen in al die verschillende landen te kennen. Al is het alleen maar om altijd op het juiste moment te voldoen aan lokale wensen.

Globale implementatie

Bayer CropScience zocht een Europese Microsoft-partner die de grootte en complexiteit van een Forbes 500-organisatie kan ondersteunen. Na een aanbeveling van onderzoeksbureau Gartner zijn we aan de slag gegaan met de CRM-visie van Bayer. We zijn na een fase waarin we de strategie helder hebben gekregen begonnen met de implementatie van Microsoft CRM in Azië en konden al snel erna aan de slag met Europese landen en Oceanië. Onlangs is er na een globale herinventarisatie opnieuw gekozen voor Microsofts CRM en werken we nu, met onze collega’s in de Verenigde Staten, samen met het internationale team van Bayer CropScience aan de CRM-visie en -systemen.

Office Bayer Bayer CropScience

Resultaten

Voor de implementatie van het globale platform zijn we uitgegaan van een generiek basistemplate dat we in enkele gevallen per land hebben aangepast. Zo krijgt iedere medewerker alleen relevante klantinformatie te zien en is veiligheid van data gewaarborgd. We werken aan verschillende functionaliteiten:

  • Volledig en actueel klantbeeld voor meer dan 5000 medewerkers, via mobiele apparaten vanaf de rijstvelden in Indonesië tot de graanvelden in Noord-Amerika.
  • Registratie van het complete accountmanagement, voor een gezonde en inzichtelijke salespijplijn.
  • Beheer en registratie van actueel campagnemanagement.