Bedrijfssituatie

a.s.r. is een van de grootste financiële spelers in Nederland en biedt een breed assortiment aan van financiële producten. Dit varieert van verzekeringen, spaar- en beleggingsproducten tot aan pensioenen. Bij het waarborgen van financiële stabiliteit bij haar klanten speelt klantvertrouwen een belangrijke rol. Vanwege een werkomgeving met meerdere systemen beschikten haar medewerkers niet over een compleet én up-to-date klantbeeld.

a.s.r. wilde één bron van klantinformatie om haar klanten nog beter te woord te staan, zodat zij op basis van één systeem de klanten van een optimale klantbeleving kunnen voorzien.

“Vanaf het eerste moment hadden we een goed gevoel bij CRM Partners. Vanaf dag één hebben ze dat waargemaakt, op de manier waarop ze dat zelf voor ogen hadden. In goed overleg werden lijnen uitgezet en beslissingen genomen, waardoor zij voor ons echt opereerden als business partner.”

Marco Koeleman | Teammanager

Oplossing

Microsoft Dynamics 365 werd gekozen als de ideale oplossing. De oplossing kreeg een eigen naam binnen a.s.r. Pensioenen: het Service Platform. Microsoft werd aangesteld voor de technische implementatie en CRM Partners werd betrokken voor het begeleiden van de verandering en het adoptieproces.

Vanwege de ruime ervaring met verandermanagement en gebruikersadoptie in combinatie met de expertise in Microsoft CRM-systemen werd CRM Partners betrokken bij het project. CRM Partners begeleidde de verandering die moest leiden tot gebruikersadoptie van het Service Platform.

Resultaat

Precies volgens planning werd in januari 2020 het nieuwe Service Platform in gebruik genomen. De medewerkers waren zich bewust van het belang van het Service Platform en wisten wat er van hen verwacht werd. De meeste medewerkers konden al vrij snel uit de voeten met de nieuwe technologie. Ook ruim na de lancering blijft CRM Partners het gebruik monitoren.

“We zagen direct resultaat.
Precies wat we beoogden.”

Marco Koeleman | Teammanager

Omdat a.s.r. tevreden was over de samenwerking in aanloop naar de livegang toe, kreeg CRM Partners ook de opdracht om de nazorg na afloop van het project te monitoren. Zo is de cirkel weer rond. Door het neerzetten van een goede oplossing én te investeren in goed gebruik van die oplossing konden medewerkers aan de slag. Met een compleet én up-to-date klantbeeld kunnen zij de klanten voorzien van een optimale klantbeleving.

Whitepaper case study image for download - crm partners

Klantverhaal a.s.r.

De adoptie van het Service Platform

Download Casestudy

Oplossing

Change en adoptie: Technologie & Mensen

Lees meer

Over a.s.r.

a.s.r. is een van de grootste financiële spelers in Nederland en biedt een breed assortiment aan van financiële producten. Dit varieert van verzekeringen, spaar- en beleggingsproducten tot aan pensioenen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht, waar bijna 4.000 medewerkers werkzaam zijn.